fredag 4 maj 2012

Proteinpulver

Proteinpulver gör en rätt mer matig och komplett -  och smoothies eller en proteinbar är ju ett himla smidigt mellanmål. Det finns mängder av recept på nätet att inspireras av.

Men. Det där med proteinpulver ... jag vill helst undvika mjölkprodukter och då går ju vassleprotein bort. Och jag är väldigt skeptisk till sojaprotein. Dels för att sojabönan är ett miljöhot och dels för att sojaprotein är allergiframkallande (http://www.astmaoallergiforbundet.se/Page.aspx?catid=78&pageid=291).


Nu har jag dock hittat lösningen på mitt dilemma:

Hampaprotein

 ""Hampa protein utvinns från en snabbväxande ört som hettas upp till +80 grader där oljan i växten pressas ur.
Växtresterna torkas sedan i +40 grader och finfördelas till ett pulver.Det fiberrika innehållet i hampan håller magen igång samtidigt som den innehåller rikligt med vitaminer och mineraler.Hampaprotein innehåller även alla 20 aminosyror som kroppen behöver för att bygga nya friska celler som är grunden för styrka och god hälsa.Det gör den till en utmärkt, lättupptaglig proteinkälla för både vuxna som barn."  från 
Renée Voltaire




Framöver blir det nya experiment i köket för att få till nya enkla mellisfavvisar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar