Till vänster i bild ser ni mitt misslyckade försök med glutenfria hamburgerbröd gjorda bl.a. på bovetemjöl. Det blev bara platt och degigt.
Till höger i bild ligger en utvald representant för en mer lyckad bakning.
Så här gjorde jag för att göra familjens hamburgerbröd lite nyttigare:
Jag tog ett alldeles vanligt recept på hamburgare.
Sedan gjorde jag några förändringar:
- jag bytte ut vetemjölet mot ekologiskt dinkelmjöl.
- jag använde kallpressad, ekologisk rapsolja
- jag smusslade i lite krossade linfrön
Jämför själva innehållet i de olika mjölsorterna.
Innehåll:
Vetemjöl
Kostfiber | 3,0 g |
Natrium | 0,003 g |
Ekologiskt dinkelmjöl
Kostfiber 5 g | |
Natrium 0,5 mg | |
Järn 2,2 mg | |
Magnesium 64 mg |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar