söndag 10 juni 2012

Korv med bröd

När dagen består av trädgårdsarbete är det himla smidigt att äta grillad korv till middag. Med ett nyttigt korvbröd, hög kötthalt i korven och tillbehör utan en massa E-nummer behöver man ju inte ha dåligt samvete heller.



Korvbröd

Jag utgick från Erikas recept på ostfrallor:

1 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl pofibrer
1 tsk fiberhusk
1 krm salt
1,5 tsk bakpulver
1 dl riven parmesan (i Erikas recept ska det vara västerbottenost)
1 msk hela linfrön
5 ägg
100 gram smör

Blanda alla torra ingredienser + osten i en bunke.
Vispa äggen hårt och vispa sedan i smält smör.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör ordentligt (jag fortsatte med elvispen).
Låt stå i ca 10 minuter.
Forma degen till 6 korvbröd (eller frallor om man vill ha det) med blöta händer.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.


Tillbehör

Ekologisk äkta majonäs
Ekologisk senap av bra sort

1 kommentar:

  1. Parmesan låter gott i bröden, det måste jag testa. Jag har provat med ganska neutral ost också, det fungerar också bra. Smidigt att göra korvbröd så man kan äta grillad korv. :-)

    SvaraRadera