tisdag 24 april 2012
Variera din vitkålssallad
I det här hemmet äts det ofta strimlad vitkål med dressing. Det kan lätt bli trist att äta samma mat dag in och dag ut så i helgen så varierade jag vitkålssalladen och hade morot och purjolök i den. Receptet hittade jag hos Smarta Maten och salladen är väldigt basisk vilket är bra för mig som har ett surt ph-värde i kroppen (ska skriva mer om det).
Ingredienser - ekologiska såklart
600 g vitkål
300 g morot
20 cm purjolök
4 msk kallpressad olivolja
1 msk pressad citron
1 tsk Trocomare
Strimla vitkålen fint, riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet och skär sen tunna ringa av purjolöken. Blanda sedan ihop ingredienserna till dressingen, olivolja, pressad citron och örtsaltet. Häll sen dressingen över salladen och låt dra i kylskåpet en stund innan servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vitkålssallad är så gott! Purjolök i har jag aldrig provat, det låter gott.
SvaraRadera