tisdag 24 april 2012

Variera din vitkålssallad


I det här hemmet äts det ofta strimlad vitkål med dressing. Det kan lätt bli trist att äta samma mat dag in och dag ut så i helgen så varierade jag vitkålssalladen och hade morot och purjolök i den. Receptet hittade jag hos Smarta Maten och salladen är väldigt basisk vilket är bra för mig som har ett surt ph-värde i kroppen (ska skriva mer om det).





Ingredienser - ekologiska såklart


600 g vitkål
300 g morot

20 cm purjolök
4 msk kallpressad olivolja
1 msk pressad citron
1 tsk Trocomare


Strimla vitkålen fint, riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet och skär sen tunna ringa av purjolöken. Blanda sedan ihop ingredienserna till dressingen, olivolja, pressad citron och örtsaltet. Häll sen dressingen över salladen och låt dra i kylskåpet en stund innan servering.

1 kommentar:

  1. Vitkålssallad är så gott! Purjolök i har jag aldrig provat, det låter gott.

    SvaraRadera