Ett mumsigt mellanmål i vårsolen: Hembakade fröknäcke med brieost.
Fröknäcke
Lätt att baka, men man behöver mycket tid på sig.
3,5 dl hela linfrön
4 dl kallt vatten
2,5 dl skalade sesamfrön
1,5 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
1-2 tsk salt
* Blanda linfrön och vatten i en skål och låt stå i rumstemperatur i minst 30 minuter.
* Tillsätt alla fröer samt salt. Rör om noga och låt stå i ytterligare minst 30 minuter.
* Bred ut tunnt och jämnt på tre plåtar - använd bakplåtspapper.
* Grädda i 150 grader eller 135 grader varmluft i 50 minuter.
* Sänk värmen till 100 grader (90 grader varmluft) och grädda i ytterligare 30 minuter. Öppna luckan efter halva tiden och vädra ut fukten.
Kolla så att det är knäckebrödslikt innan du tar ut dem - jag hade mina inne lite för kort tid. De är goda ändå, men blir nog ännu mumsigare nästa gång.
Bryt i lagom bitar.
Recept från Allt om LCHF.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar