torsdag 29 mars 2012

Dagens lunch

Dagens lunch avnjöts på altanen i härlig vårsol. Det blev en lättare variant eftersom jag ätit en kycklingwrap till mellis på förmiddagen.


Räkor, avokado, cashewnötter, bladspenat och hemgjord aioli. På det blev jag mätt och nöjd och glad.




Aioli är ju förresten en god och nyttig sås som både är gluten- och laktosfri. Igår var det första gången jag gav mej på att göra den själv. Och det gick galant. Lite jobbigt i armen dock, eftersom man ska röra och röra och röra...


Aioli

1            äggula
1 1/4 dl  olivolja  (ungefär...)
1-2         vitlöksklyftor
2 krm     salt
1/2 krm vitpeppar

1. Pressa vitlöken i en skål (gärna med greppvänlig kant).
2. Knäck i äggulan och vispa ihop.
3. Rör i olivoljan. Först droppvis och sedan som en tunn stråle. Man ska röra in oljan innan man häller på mer.
4. Salta och peppra.

Jag använde ekologisk, kallpressad olivolja. Sådan olja smakar lite mer, så aiolin fick en lite annorlunda bismak. Men den var såååå god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar