Här är dagens innehåll i frukosttallriken:
- En näve blåbär
- Keso (laktosfri)
- Min nötmusliblandning (recept här)
- Mandelmjölk
Så här gör jag mandelmjölk:
- Blötlägg mandlarna i några timmar - ca 1 dl kan vara lagom.
- Jag tar sedan bort skalet. Visserligen sitter mycket nyttigheter där, men jag tycker det blir mycket godare utan skal. (Är väl en vanesak, så snart testar jag nog med skal igen.)
- Kör mandlarna i en mixer.
- Tillsätt 3-4 dl vatten.
- Mixa en stund igen.
- Låt stå och dra i ca 10 minuter.
- Mixa en stund igen.
- Sila i t.ex. en nötmjölkspåse.
Förvara i kylskåp i upp till 5 dagar.
Nötmassan som blir över kan man använda i bakverk. Jag har en laddning i kylen som jag ska baka på senare idag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar